понеделник, 22 август 2011 г.

КУДКУДЯЯЯК

Понякога се чудя – от къде това самочувствие у някои хора. Умряла им циганката, та сами си се хвалят. Били незаменими, големи професионалисти, без тях другите загиват направо.

Преди години, имах такава колежка. В завод с 200 души персонал, икономическите отдели приютяваха близо 20 души. Повечето имаха работа не повече от три – четири дни в месеца и откровено се мотаеха. А тя – нееееееее. Тя цял ден разнасяше една папка напред-назад. Бюрото и – заринато с папки и листчета. В пет без пет подреждаше всичко и тръсваше къдрици с думите:

Днес съм доволна от себе си!

Прав беше баща ми (лека му пръст) – празна бъчва гърми. Някои хора тихо и незабележимо вършат куп работа. Ръководството обикновено не забелязва това, а ги товари с все повече задачи. Други, свършат за пет пари работа и половин ден се хвалят. Обикновено биват забелязани и възнаградени. Тъй де, като в приказката – лъвицата ражда лъв, но никой не чува и не вижда това.

А кокошката сто грама яйце снесе и цял свят я чува като кудкудяка.


12 коментара:

  1. Важно е да имаш голяма уста и самочувствие.Тогава не е необходимо да работиш.

    ОтговорИзтриване
  2. Нали! А аз глупачката се бъхтя да бачкам и да доказвам колко много мога и знам...

    ОтговорИзтриване
  3. Много можеш и знаеш ,а сега е дошло време да отвориш уста.

    ОтговорИзтриване
  4. самочувствието е важно за всеки човек за да може да разраства, обаче е много лошо ако е прекали

    ОтговорИзтриване
  5. Хората, които нямат качества имат таланта да успяват да изпъкват и да се само хвалят. И аз се дразня на такива хора, но се дразня повече на себе си, че немога да ипъквам моите качества, чакам някой да ги види и оцени.

    ОтговорИзтриване
  6. "А кокошката сто грама яйце снесе и цял свят я чува като кудкудяка." - ей това и аз се чудя как го могат някои хора?! И толкова ли съм смотана, че аз не го мога...

    ОтговорИзтриване
  7. Гърмят празните бъчви, но лошото е, че и пълните около тях гръмват...

    ОтговорИзтриване
  8. Самочувствието е доста важно качество, което трябва да имаме, но с мярка разбира се. Трябва да си знаем мястото. Снимката с кокошката е много хубава, Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Тигрите символизират голяма сила. Снимката е разкошна с малките тигърчета.Благодаря за хубавата статия.

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна снимка на майка с малкото си тигърче.Разкошни животни са и силни и мощни и диви....Много ми харесва изразът " Умряла им циганката, та сами си се хвалят." Както се казва, като няма кой да те похвали похвали се сам, за да те забележат и да видят какво толкова правиш.Напълно разбирам в какво положение си била.На някои места в работата хората симулират, че работят , а всъщност са заети да правят интриги.Работят точно около 4-5 часа за целият месец, но иначе като се срещнете не спират да се оплакват колко са изморени и отпаднали...еми честно казано и аз ако по цял ден седя с вирнати крака на бюрото и гледам в една точка ще се хипнотизирам и няма да имам сили за нищо.

    ОтговорИзтриване
  11. Хубава статия и разкошна картина на тези диви животни.Как си лежат спокойно сред природата, а ние уж сме толкова интелигенти , толкова ли ни е трудно да живеем спокойно не знам.На работното място за жалост е така.Ти можеш да работиш да си скъсваш....от работа и на края онзи който цял ден ни си е направил труда и едно да свърши ще стане ....ще преснима цял един документ, където да го види шефа колко е работен и не спира да се труди и ще бъде похвален, дори и преназначен.....но това е живота.За да не се тормозиш гледай си себе си и това е.

    ОтговорИзтриване
  12. Разкошни са тези тигри, силни и величествени.Диви животни, о така се грижат един за друг.

    ОтговорИзтриване