вторник, 8 януари 2013 г.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МОЕ МАЛКО МОМИЧЕ!


Всяко дете, което не е единствено в семейството има мигове, в които мисли, че другото е по-обичано. С братята ти ми беше по-лесно. Когато започнаха да ми задават въпроса „Кого обичаш повече?”, тайно подарих на всеки от тях по една синя количка. Заръчах им да я пазят и крият – тя ще е нашата тайна. Дълго време после, отговорът на този въпрос беше – обичам повече този, който има синя количка. Е, бях разкрита. Но те вече бяха големи и знаеха, че обичам и двамата.
После се появи ти. Моето дълго чакано и желано момиченце. На този ден, преди 22 години, по това време вече бях те накърмила и преповила – за първи път!
Рано се сблъсках с болести, които за много хора вещаят края на земния им път. За това бързах. Много бързах да ти покажа колко много те обичам! Да те науча на всичко, което зная. Да ти разкажа всичко, което мисля. Ти рано стана голяма. Говореше като възрастен човек и беше сладко смешно да те слушам, да говоря с теб. Сега, когато вече си наистина голяма, все по-малко имаш време за нашите дълги разходки, за разговори. Естествено – трябва да живееш своя живот, да направиш своите избори, своите грешки, своите победи.
Но мисля, че знаеш – мама много те обича и винаги ще бъде така. Винаги ще се радвам на победите ти, ще страдам заедно с тебе, когато те боли. Бих искала да ти подаря голям, ама много голям подарък. И не просто по случай рождения ти ден. Бих искала да мога да ти подарявам по нещо голямо, хубаво, нещо от което ще изхълцаш и ще бъдеш щастлива, всеки ден. Но единственото, което мога да ти подаря днес е моята обич.
Бъди много щастливо, мое малко момиче! 

2 коментара: